حروف چلنیوم


ساخت تابلو تبلیغاتی یکی از مرسوم ترین و رایج ترین روش های تبلیغاتی در دوره ما محسوب می شود و هر صاحب شغلی با توجه به نیاز و سلیقه خود یک تابلوی تبلیغاتی به عنوان تابلو سر درب و یا تابلو مغازه  ساخته و در محل کسب خود نصب نموده است . تابلوهای تبلیغاتی در گذشته خیلی ساده در حد نوشته و بی روح بودند اما با ورود دستگاه های حروف ساز و ساخت حروف برجسته عرصه تابلوهای تبلیغاتی قدیمی منسوخ گشته و تابلوهای تبلیغاتی مدرن جایگزین آنها شده است در حال حاضر تابلو چلنیوم که خود انواع گوناگونی همچون تابلو چلنیوم ستاره ای ، تابلو چلنیوم کریستال ، تابلو چلنیوم الماسی دارد حرف اول را در ساخت انواع تابلو تبلیغاتی برجسته می زند که می تواند زیبایی خیره کننده ای را برای تابلو مغازه  شما به ارمغان بیاورد پس اگر هنوزم از تابلوهای قدیمی منسوخ شده به عنوان تابلو سر در مغازه استفاده می کنید سریعا آن را کنار بگذارید و با کمی صرف هزینه زیبایی مغازه و یا فروشگاه خود را چند برابر نمایید .
یکی از پرکاربردترین تابلوهای تبلیغاتی حروف برجسته امروز چلنیوم می باشد . ورق چلنیوم دارای کیفیت و استحکام فوق العاده می باشد و حاوی نوار اسفنجی گردگیر است که از ورود گرد و غبار و آب به داخل حروف جلوگیری می کند . این ورق ابتدا توسط کشور اسپانیا و بعد تایوان تولید شد و چین هم که از هیچ غافله ای عقب نمی ماند به آنها پیوست . ورق های چلنیوم دارای سایزهای 7،9،11 سانتی متری می باشند که با رنگ های جیوه ای یا نقره ای ، میرور یا طلایی، و مشکی در بازار موجود هستند . برندهای چینی چلنیوم آوشالین و آلوتیپ در بازار ما به وفور یاقت می شوند . شرکت MCI تولید کننده این محصول با نام آلوراپید می باشد  که در بازار ایران هم هست اما قیمت نوع اصلی آن کمی بالاتر است برای اطمینان از خرید نوع اصلی می بایست به نام محصول و کشور سازنده حک شده در بخش داخلی لبه چلنیوم دقت نمایید .
نحوه تشخیص متریال اصل از نوع چینی :
تفاوت های چشمگیری موجود است لبه چلنیوم اصل ضخیم می باشد و به راحتی خم نمی شود . رنگ چلنیوم اصل براق تر بوده و در مقابل شرایط جوی تغییر رنگ نمی دهد.
حروف برجسته لترمکس نیز نوعی از چلنیوم است روی حروف توسط یک نوار شفاف که می تواند نور را از خود عبور دهد پوشانده می شود و دور حروف به صورت یک خط باریک روشن می شود .

آموزش ساخت حروف چلنیوم  :
در ساخت تابلو تبلیغاتی به روش  حروف برجسته می توان چنین بیان نمود که مراحل ساخت همه یکسان است و تنها چیزی که تفاوت ایجاد می نماید جنس حروف و نوع متریال کاربردی است در اینجا به طور کلی به بررسی ساخت مراحل ساخت کلیه حروف می پردازیم :
مرحله اول :
طراحی حروف با استفاده از برنامه های گرافیکی مانند کرل دراو ، اسلاستریتور ، اتوکد ، تری دی مکس ، و سایر نرم افرارها انجام می پذیرد و طرح از لحاظ فونت ، سایز ، ضخامت تنظیم می شود . پس از اعمال تنظیمات لازمه طرح بر روی ورق آکرلیک و یا پلکسی گلاس که  ضخامتی حدود یک تا بیست میلیمتر دارد و بنا به نوع حروف متغیر است توسط CNC لیزر می شود پس از لیزر دور تا دور حروف را با پلکسی می چسبانیدم در تابلوسازی هایی که از دستگاه چلنیوم ساز برای مراحل خم کردن و قوس و شیار دادن لبه چلنیوم استفاده می کنند لبه چلنیوم توسط دستگاه به صورت کامپیوتری و طبق فایل طراحی شده انجام می گیرد که خود با برخی از عیوب مواجه می شود چون دستگاه های چلنیوم ساز ابداع اروپاییان است و برخی از فونتهای فارسی را ساپورت نمی کند و همین عمل موجب می شود در طی مرحله ساخت روی لبه چلنیوم خط و خش ایجاد شود  بنابراین می توان چنین بیان نمود که اگر این مرحله با دست استادکار چلنیوم انجام پذیرد نتیجه بهتری فراهم می شود
مرحله دوم :
حالا که حروف آماده شده است با کمک گرفتن از یک میز آهنی با آهنرباهای مخصوص لبه حروف و لبه چلنیوم را بر روی میز ثابت کرده و با استفاده از چسب مخصوص و اسپری ورق چلنیوم را به پلکسی می چسبانیم . حالا حروف ما آماده است و نوبت به زیرسازی حروف برجسته می رسد معمولا از ورق های پی وی سی با ضخامت 8 و 10 میلی متر برای زیرسازی استفاده می کنیم زیرا این ورق های دارای مقاومت خوبی در برابر شرایط جوی و آب و هوایی هستند . حروف را بر روی ورق پی وی سی قرار داده و دور آنها را با مداد خط کشی می کنیم و سپس با استفاده از اره برقی طرح حروف را برش داده به نحوی که داخل حروف چلنیوم زیر نوار گردگیر فیت شود .
مرحله سوم :
سیم کشی و برقراری جریان نور :
در سیم کشی تابلو تبلیغاتی مدرن تعداد SMD  ها را به دسته های 30 تا 40 عددی تقسیم می کنیم و هر سیم را با توجه به نوع قطب مثبت و منفی به منبع تغذیه وصل می کنیم به این طریق جریان به طور مساوی بین تمام سطوح حروف تقسیم می شود دقت داشته باشید که هرگز نباید جریان را به ابتدای یک دسته از SMD ها وصل کنید بلکه باید به وسط یک دسته 40 تایی متصل نمایید و اگر تعداد SMD ها زیاد است این کار را تکرار کنید و سیم کشی را به تعداد SMD ها به دسته های 30 تا 40 عددی تقسیم نموده  و در آخر سیم هایی که  از وسط دسته های 40 تایی آمده را  با  توجه به نوع قطب مثبت و یا منفی دسته ها با هم سری نموده و به منبع تغذیه وصل نمایید .
انتخاب ترانس مناسب :
ترانس ها بستگی به تعداد SMD ها دارند . ترانس های 300 وات معمولا 330 الی 350 عدد SMD ، ترانس های 400 وات بین 430 تا 450 عدد SMD ، ترانس های 12/5 آمپر بین 120 تا 150 عدد SMD  ، ترانس های 8/3 بین 90 تا 100 عدد SMD  و ترانس های 5 آمپر 60 عدد SMD  را روشن می کنند . این استاندارد در نظر گرفته شده برای ترانس های مختلف است و اگر از این تعداد بیشتر را به ترانس ها وصل کنید در اثر ایجاد فشار مضاعف ترانس می سوزد .


Comments

Popular posts from this blog

تابلو شیرینی سرا و قنادی

لایت باکس تبلیغاتی چیست ؟

موکاپ و انواع آن