حروف برجسته یونولیتی | تابلو یونولیت | ساخت تابلو برجسته با یونولیت

حروف برجسته یونولیتی | تابلو یونولیت | ساخت تابلو برجسته با یونولیت
با پیشرفت هایی که در زمینه علم و تکنولوژی فراهم می گردد در حوزه های متعدد کاری امکانات زیادی حاصل می شود که تابلوسازی نیز از این امر مستثنی نبوده و به واسطه دستگاه های پیشرفته ای نظیر دستگاه حروف ساز ، دستگاه برش لیزری ، دستگاه آبکاری فانتاکروم ، دستگاه CNC  ، دستگاه PVC و سایر دستگاه ها ، امکان ساخت انواع حروف برجسته و سه بعدی دارای حجم به شیوه ها و نام های متعدد فراهم شده به طوری که به راحتی توسط این دستگاه ها حروف های برجسته در ظرف مدت زمان کوتاه ساخته و بر روی تابلو نصب می شوند و آماده تحویل به مشتریان می گردند . هنگام گذر از معابر شهری شاهد انواع متعدد تابلوهای تبلیغاتی نظیر تابلو چلنیوم ، تابلو استیل ، تابلو کامپوزیت ، تابلو نئون ، تابلو فلکسی ، تابلو لایت باکس ، تابلو ترموود ، تابلو وکیوم ، تابلو راهنما و .... هستیم که هر کدام بر اساس متریال های متعدد ساخته شده اند که هر متریال زیبایی خاص خود را دارد و از لحاظ انتشار نور و تنوع رنگ نیز بسیار متفاوت هستند .

حروف برجسته مندرج بر روی تابلوهای تبلیغاتی انواع متعددی دارند که هر کدام با نام های متفاوت  همچون حروف برجسته استیل ، حروف برجسته فلزی ، حروف برجسته وکیوم ، حروف برجسته پلاستیکی ، حروف برجسته آبکاری ، حروف برجسته آلومینیوم ، حروف برجسته لبه سوئدی ، حروف برجسته رینگی ، حروف برجسته مینی لتر ، حروف برجسته لوستری ، حروف برجسته استیل نئون ، حروف برجسته مخمل ، حروف برجسته پلکسی گلاس ، حروف برجسته لبه هندی ، حروف برجسته لاسوگاسی ، حروف برجسته چلنیوم ، حروف برجسته پانچی و حروف برجسته یونولیتی شناخته می شوند . در این مبحث قصد داریم مختصراً در مورد حروف برجسته یونولیتی به بحث بپردازیم .

حروف برجسته یونولیتی :
از یونولیت می توان در تابلوسازی و ساخت زیرکار یا حروف برجسته یونولیتی استفاده نمود که متریال اصلی در تابلو یونولیت ، نوعی یونولیت فشرده و دانه ریز است. در ابتدا حروف برجسته یونولیتی طراحی و پس از آماده سازی توسط دستگاه برش لیزری برش داده می شوند و سپس حروف برجسته که حاوی جنس یونولیت است بر روی زیرساز که می تواند از نوع پلکسی ، پی وی سی ، ورق کامپوزیت ، چوب ترموود  باشد نصب می شود .

تابلو یونولیتی :
تابلو یونولیت تابلویی است که حروف برجسته مندرج بر روی تابلو از نوع یونولیت می باشد . اگر می خواهید یک تابلو تبلیغاتی با وزن سبک و قیمت ارزان داشته باشید ما تابلو یونولیتی را پیشنهاد می کنیم علاوه بر داشتن وزن سبک تابلو یونولیت قابل اجرا در رنگ های متعدد و قابل ترکیب با متریال های مختلف می باشد . حروف مندرج بر روی تابلو یونولیت رنگ پذیری عالی دارند و برای رنگ آمیزی حروف یونولیتی از رنگ های اکریلیک و پلاستیک بهره می برند . حروف برجسته یونولیتی به صورت های متعدد زیر قابل اجراست :

حروف برجسته یونولیتی ساده :

در این روش از ساخت تابلو یونولیتی حروف برجسته فقط از یونولیت در رنگ های دلخواه مشتری ساخته می شود .

حروف برجسته یونولیتی استیکری :

این روش کمی به دلیل به کاربردن طرح های متعدد استیکر که توسط دستگاه برش شبرنگ یا کاتر پلاتر برش داده می شوند و بر روی یونولیت چسبانده می شوند ، جذابیت بیشتری برای تابلوی تبلیغاتی شما به ارمغان می آورد . استیکر شبرنگ یا روزرنگ نوعی برچسب هستند که قابلیت چسبندگی بر روی برخی سطوح را دارند و می توان اطلاعات تماس و یا نام برند را بر روی آن درج نمود . این استیکرها حاوی رنگ های متنوعی می باشند .

قیمت تابلو یونولیتی :
به دلیل سادگی کار و متریال های مورد استفاده ، قیمت تابلو یونولیت بسیار مناسب و مرقوم به صرفه است .

حروف برجسته یونولیتی پلکسی :

در این روش ورق پلکسی گلاس به عنوان یک متریال مکمل درساخت تابلو برجسته با یونولیت مورد استفاده واقع می شود . پس از اینکه حروف یونولیتی توسط دستگاه برش لیزری برش داده شد ، طرح آماده شده بر روی پلکسی برش داده می شود و برای اینکه به آسانی بتوان حروف پلکسی گلاس را بر روی یونولیت چسباند ، از چسب های مخصوص در تابلوسازی استفاده می شود در این روش به دلیل زیبایی و براقیت ورق های پلکسی زیبایی کار دوچندان می شود .

گفتیم حروف برجسته یونولیتی از یونولیت ساخته می شود . حال یک سوال مطرح می گردد :

یونولیت چیست ؟
در کشور ما یونولیت Jonulite با نام های پلاستوفوم ، یونولیت و آکاسیف شناخته می شود که نام اصلی آن پلی استیرن انبساطی Expanded Polystyrene یا EPS می باشد و در اکثریت کشورهای آمریکای شمالی استایروفوم Styrofoam نامیده می شود . ادوارد سیمون در سال 1839 این ماده پرکاربرد را کشف کرد و سپس کمپانی کوپر در سال 1959 اقدام به تولید پلی استایرن انبساطی نمود . یونولیت نوعی ماده سبک و مخلوطی است که از ریختن مواد پلی استایرن داخل قالب ها و منبسط شدن آنها حاصل می گردد که حاوی رنگ سفید می باشد و می توان آن را با رنگ کاری به رنگ دلخواه خود درآورد و پس از طی مراحل تولید به صورت ورق در ابعاد و اندازه های متعدد وارد بازار شده و در صنایع متعدد مورد استفاده واقع می شود که گاهاً لقب فیبر سفید را نیز به آن می دهند .

ورق های یونولیت نوعی پلیمر به رنگ سفید می باشد  که عایق رطوبتی ، حرارتی و صوتی محسوب می شود و با استفاده از فرآیندهای پتروشیمی بوجود می آید . یکی از نکات مهم در تولید ورق های یونولیت که به عنوان مشخصه اساسی در نظر گرفته می شود دانسیته ورق یونولیت می باشد ، دانسیته ورق های یونولیتی که سبب رده بندی این ورق ها نیز می شود براساس میزان فشردگی آنها تعیین می گردد . دانسیته ورق یونولیت بر اساس وزن یک بلوک یونولیت در اندازه های یک در دو متر در 50 سانتی متر محاسبه می شود که نتیجه حاصله با عدد P نمایش داده می شود بنابراین قیمت ورق یونولیت با دانسیته آن ارتباط مستقیم دارد و فشردگی ورق های یونولیتی با دانسیته بالا بیشتر از ورق های یونولیتی با دانسیته پایین می باشد .

روش ساخت ورق یونولیت :
برای ساخت این ورق ها در مرحله ابتدایی ، مواد اولیه یا دانه های پلی استایرن تحت عملیات پخت اولیه توسط حرارت و دیگ های بخار یا دستگاه های مخصوص منبسط می شوند و پس از عملیات انبساط مرحله خشک سازی و فشرده سازی انجام  می پذیرد و بلوک ها یونولیتی تولید می شوند و طبق نیاز بازار به صورت ورق هایی با ابعاد متفاوت برش داده می شوند .

ابزار و مصالح مورد نیاز برای تولید ورق یونولیت :

دیگ بخار استاندارد

دستگاه مواد پز پلاستوفوم

دستگاه خشک کن مواد پلاستوفوم

دستگاه بلوکر پلاستوفوم

دستگاه و میز برش

آسیاب مواد زائد پلاستوفوم

مخزن کندانس برای کاهش هزینه های سوخت و آب

سیلوی مواد پخته شده

سیستم های شوتینگ پلاستوفوم

تاسیسات و شیرهای بخار

کاربردهای یونولیت :
عایق سازی

استفاده در ساخت وسایلی که نیاز به عایق حرارتی دارند

مناسب جهت ساخت دکور و فضاسازی های موقتی

ساخت انواع ظروف یکبار مصرف

مناسب برای ساخت سازه های سبک

حروف یونولیتی برای ساخت غرفه های نمایشگاهی

امکان طراحی آرم یونولیتی

جهت بسته بندی وسایلی که نیاز به مراقبت بالا در برابر ضربه و فشار دارند مورد استفاده واقع می شود .

ساخت استند یونولیتی

ساخت لوگو یونولیتی

جهت ساخت مخزن یخ برای حمل و نقل تجهیزات دارویی ، فرآورده های خونی ، محصولات غذایی و دریایی مورد استفاده قرار می گیرد .

به دلیل داشتن وزن سبک و قیمت مناسب  در ساختمان سازی جهت احداث سقف ها مورد استفاده قرار می گیرد که حاوی دو نوع قابل اشتعال و غیر قابل اشتعال می باشد و جایگزین سبکی برای بلوک های سفالی و یا سیمانی محسوب می شود و در مقابل رطوبت و حرارت مقاومت بیشتری دارد.

به عنوان یک عایق برودتی در سردخانه ها و یخچال های صنعتی بکار می رود .

در تابلوسازی کاربرد دارد و برای ساخت تابلوها مورد استفاده واقع می شود .

با استفاده از ضخامت های متعددی که ورق یونولیت دارد می توان از آن برای ساخت اشکال ، انواع طرح ، حروف فارسی و لاتین ، انواع ماکت و وسایل تزیینی و گل سازی استفاده نمود .


انواع یونولیت :
یونولیت فشرده : این نوع یونولیت به دلیل فشرده بودن دارای دانسیته و وزن بالایی است و در مواردی همچون ساختمان سازی ، خودروسازی ، صنایع غذایی ، قالب سازی ، عایق سازی ، مجمسه سازی ، بسته بندی و... مورد استفاده واقع می گردد .

یونولیت سقفی :

مصرف این یونولیت احداث سقف های ساختمانی است که به صورت تیرچه بلوک ساخته می شوند و یونولیت ها مابین تیرچه ها قرار می گیرند و سپس بتن بر روی آن ریخته می شود . این نوع یونولیت دارای شکل مستطیل با دانسیته بین 7 تا 12 تولید می شود .

یونولیت تیرچه :

از این مدل نیز در ساختمان سازی بهره برده می شود اما برای تیرچه های فلزی کاربرد دارد .

یونولیت دیواری :

 همان طور که از نامش پیداست از این یولیت به صورت های زیر بر روی دیوار استفاده می شود :

دیوارپوش فوم

فوم دیواری تزیینی

فوم دیوارپوش

یونولیت دیواری

چند روش جهت چسباندن یونولیت به دیوار وجود دارد که عبارتند از :

چسباندن توسط چسب چوب :

در این روش پشت یونولیت را به چسب چوب آغشته کرده و به مدت 3 دقیقه در هوای آزاد نگه می داریم و سپس حروف یونولیتی را با فشار به دیوار چسبانده و نگه می داریم کمی زمان که گذشت و چسب سفت شده و حروف در جای خود ثابت گشت آن را رها می کنیم .

چسباندن با چسب آکواریوم :

روش اجرا مانند چسب چوب است اما هنگام چسباندن حروف بر روی دیوار نیاز به مدت زمان بیشتری است تا چسب کاملا حروف را بر روی دیوار ثابت نماید .

استفاده از میخ :

ابتدا میخ ها به دیوار زده می شوند و سپس هر حرف یا کلمه در جای مشخص شده و داخل میخ ها فشار داده می شود .

چسب دوطرفه اسفنجی :

این چسب ها قدرت چسبندگی بالایی دارند و حاوی انواع متعددی هستند و در موارد فنی و صنعتی مورد استفاده زیادی واقع می شوند . این روش یکی از سریع ترین راه ها برای چسباندن یونولیت به دیوار می باشد . در این روش چسب اسفنجی دو طرفه با اندازه متناسب با قطر قلم حروف برجسته یونولیتی را انتخاب می کنیم و سپس در پشت حروف می چسبانیم ، رویه چسب را کنده و حروف را روی رویه آن می چسبانیم .

استفاده از مگنت :

مگنت یا آهنربا وسیله دیگری است که می توان توسط آن حروف یونولیتی را بر روی دیوار ثابت کرد . در این روش از آهنربای سکه ای که ظاهری تخت و گرد دارد استفاده می شود . در این روش آهنربا توسط چسب پشت حروف و بر روی سطح چسبانده می شود و سپس آهنرباهای روی سطح و پشت حروف به هم اثابت کرده و همدیگر را جذب می کنند .

مزایای حروف یونولیتی :
قابل بازیافت : یونولیت پس از بازیافت به نوعی کربن فعال بدل می شود که در بسیاری از فیلترهای آب کاربرد دارد .

عایق صوتی ، حرارتی ، برودتی

حمل و نقل راحت

مقاوم در برابر زلزله و اشعه UV

یک ماده نرم است و ضربات وارد شده به قطعات بسته بندی شده را به راحتی خنثی می نماید .

در ساختمان سازی  سبب کاهش حجم بتن می شود و نسبت به سفال مرقوم به صرفه تر است .

سبب کاهش مصرف آهن و فولاد می شود .

ارزان قیمت ترین تابلو تبلیغاتی

Comments

Popular posts from this blog

تابلو شیرینی سرا و قنادی

لایت باکس تبلیغاتی چیست ؟

موکاپ و انواع آن